Ahududu Şurubu | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

AHUDUDU ŞURUBU

Kırmızı meyvelerin albenisi her zaman dorukta!
Buz gibi Ahududu Şurubu tarifi ise burada.

Malzemeler:

20 gr limon tuzu
1/2 kg ahududu
750 gr şeker

Hazırlanışı:

Ahududuyu ayıklayıp temizleyin, sonra bol suda yıkayın. Bir süzgeçte süzün. Ahuduyu toz şekerle karıştırarak ezin ve şekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin. Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün. Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün. Elde ettiğiniz şuruba limon tuzunu katıp eritin. Süzgeçten geçirin ve bir yerde muhafaza edin.

Hazırladığınız şurubunuzu sunarken de, bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla ya da soda ile tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun :)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.