Akdeniz Ferahliği | LAV İlham

AKDENİZ FERAHLIĞI

Yoğun yeşil rengiyle makarna, hamur işi ve tavuk yemeklerine renk katan, renkten öte kokusuyla mest eden ve aromasıyla da damakları festival yerine dönüştüren pesto sosunun nereden geldiğini biliyor musunuz? Kökeni Kuzey İtalya’nın Genova şehrine dayanan ve tüm dünyada oldukça popüler bir sos olan Pesto sosunun ana malzemesi fesleğendir. Ancak zevkinize göre dilerseniz bu sosu nane, reyhan, maydanoz, taze kişniş veya ıspanakla da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca fesleğen tabanlı olarak diğer tüm rayihalı otları karıştırarak da bir pesto karışımı elde etmek mümkündür. Öyle ki; klasik karışıma kuru domates veya kuru kırmızı biber katarak da lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Her tarifin tek bir ana kuralı var; sebzenin sarımsak, fıstık ve zeytinyağı ile püre haline getirilmesi!

En çok makarnaya yakışan bu sosu tavuk yemeklerinde, salatalarda, yaz sebzelerinde ve hamur işlerinde de denemelisiniz. Mesela pestolu bir ekmek yapmanızı şiddetle öneririz. 

 

PESTO SOSU

Malzemeler

* 1-2 demet taze fesleğen (Demetin büyüklüğüne göre)

* 1 çay bardağı kadar rendelenmiş parmesan peyniri

* 1 çay bardağı dolmalık fıstık

* 8 diş sarımsak

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 10-15 tane karabiber (İsteğe göre)

 

Hazırlanışı

Fesleğen yapraklarını ve sarmısakları blender haznesine koyun. Yapraklar ufalana ve sarımsaklar hafif kıyılana kadar çekin. Sonra geri kalan malzemeyi hazneye ekleyip tüm karışım, püre kıvamına kadar blender'ı çalıştırın.

Taze olarak hemen tüketebileceğiniz gibi sosunuzu, Laura kavanozlara koyarak günlerce buzdolabında da saklayabilirsiniz.

Not: Sosu yapacağınız taze yeşilliği, yıkadıktan sonra mutfak bezi veya kağıt havlu yardımıyla iyice kurutun. Bu işlem, sosu daha lezzetli yapacaktır.  

 

 

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.