Altin-Pembe Macaron Tarifi | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

ALTIN-PEMBE MACARON TARIFI

ALTIN-PEMBE MACARON TARIFI:

Malzemeler:

3 adet yumurta beyazı
Püf Noktası: Yumurta beyazlarını en az 1-2 gün önceden sarısından ayırıp, buzdolabında kapalı bir saklama kabında saklayınız ve makaronları yapacağınız gün 3-4 saat önceden dolaptan çıkarıp, oda sıcaklığına getiriniz.
210 gr. Pudra Şekeri
125 gr. Badem Tozu
Püf Noktası: Kavrulmamış bademleri mutfak robotunda iyice toz haline getirin sonra ince bir tel süzgeçten geçirip, içinde büyük bir parça kalmamasına dikkat edin
1-2 damla Pembe Gıda Boyası
30 gr. Beyaz Toz Şeker

Hazırlanışı:

Yumurta beyazlarını mikserinizle hızlı ayarda iyice köpürtün ve yavaş yavaş içerisine 30 gr. toz şekeri dökerken çırpmaya devam edin. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
1-2 damla pembe gıda boyası ekleyip, bastırmadan hafifçe karıştırıp, kremayı homojen pembe bir hamur haline getirin.
Daha sonra başka başka bir kapta birleştirdiğiniz badem ve pudra şekerini yavaş yavaş kremanın içerisine ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırınız. Karıştırırken dikkat etmeniz gereken en önemli kısım ise mümkün olduğunca az darbe ile karıştırmaktır.
Elde ettiğiniz hamurunuzu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın. Ardından ceviz büyüklüğünde olacak şekilde hamur parçalarınızı aralıklı olarak tepsinize sıkın. Sonra hafifçe tepsinin altını düz bir yüzeye vurup kurabiyenin şekillerinin (minik top halindeki hamur biraz yayılmalı) düzelmesini sağlayın.
20 dakika dinlendirdikten sonra, 135 derece fırında 15-16 dakika pişirin. Püf noktası: 12. dakikaya kadar kesinlikle fırın kapağını açmayın:)
12.dakikadan itibaren ara ara bakıp, tam zamanında fırından çıkarın. Püf noktası: Üstünün hafifçe kızarması gerekiyor. Az pişerse yapışır, çok pişerse de makaron kendine has hafif cikletimsi hissini kaybeder ve kıtır kıtır olur:)
Arzu ederseniz pembe makaronlarınızın arasına böğürtlenli- beyaz çikolatalı bir krema hazırlayabilirsiniz.


Ek Öneri: Böğürtlenli-Beyaz Çikolatalı Krema 

Malzemeler:

1 paket süt kreması
1 paket Beyaz Çikolata
1 su bardağı böğürtlen/isteğe göre marmelat kullanabilirsiniz.
1-2 damla altın renkli gıda boyası

Hazırlanışı:

Ocakta bir miktar süt kremasının içerisine iyice doğradığımız böğürtlenleri atıp pişirin.
1 kalıp beyaz çikolatayı farklı bir kasede rendeliyoruz.
Daha sonra henüz sıcakken ayrı bir kapta rendelediğimiz beyaz çikolata üzerine dökün. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve ardından soğumaya bırakın.
Soğudunda eflatun renginde bir krema elde edeceğiz. Makaronların iç yüzeyine kremayı sürün ve diğer tarafı ile kapatın.
Son olarak altın rengi toz gıda boyasını az miktar su ile karıştırın ve bir fırça yardımıyla makaronların üzerine sürün. Pembe ve altın renklerin buluştuğu makaronlarımız hazır. Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.