MALZEMELER
200 gram tereyağı
3 bardak un (isterseniz 2 bardak un, 1 bardak badem tozu kullanabilirsiniz turtanıza lezzet katacaktır)
1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 bardak toz şeker
Biraz vanilya ve tarçın
1 yumurta
3 orta boy olgun armut
HAZIRLANMASI
Hamurumuzu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağına önce unu ve şekeri yedirelim.
Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim.
İyice harmanladıktan sonra yumurtayı ekleyip yoğuralım.
Buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Kalıbı iyice yağlayalım.
Armutları ortadan ikiye keselim ve çekirdeklerini alalım, ince dilimlere keselim.
Hamuru tart kalıbına parmaklarımızla ince bir kat şeklinde yayalım.
Üzerine armutları dizelim ve 2 çorba kaşığı toz şeker ve tarçın serpelim.
25 dakika kadar fırınlayalım.
Afiyet olsun:)