Armutlu Turta | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

ARMUTLU TURTA

MALZEMELER


200 gram tereyağı

3 bardak un (isterseniz 2 bardak un, 1 bardak  badem tozu kullanabilirsiniz turtanıza lezzet katacaktır) 

1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu

1 bardak toz şeker

Biraz vanilya ve tarçın

1 yumurta

3 orta boy olgun armut


HAZIRLANMASI


Hamurumuzu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağına önce unu ve şekeri yedirelim.

Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim.

İyice harmanladıktan sonra yumurtayı ekleyip yoğuralım.

Buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.

Fırını 180 dereceye ayarlayalım.

Kalıbı iyice yağlayalım

Armutları ortadan ikiye keselim ve çekirdeklerini alalım, ince dilimlere keselim.

Hamuru tart kalıbına parmaklarımızla ince bir kat şeklinde yayalım.

Üzerine armutları dizelim ve 2 çorba kaşığı toz şeker ve tarçın serpelim.

25 dakika kadar fırınlayalım.

Afiyet olsun:)

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.