Aşure | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

AŞURE

AŞURE

MALZEMELER:

2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
7 su bardağı toz şeker
1 kg haşlanmış buğday
1 su bardağı pirinç
150 gr kuru dut
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru incir
150 gr kuru üzüm
5 adet elma
2 adet portakal
1 adet ayva
10 adet karanfil
2 yemek kaşığı gül suyu


SÜSLEME İÇİN:

Nar
Kayısı
Mango
Hindistan Cevizi
Toz Tarçın

HAZIRLANIŞI:

Aşure tatlısı için ilk olarak elinizdeki meyveleri küp küp doğrayın.
Ayvaları kaynatın.
150 gram kayısıyı ıslatın.
Ardından geniş bir tenecereye haşlanmış buğday, haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohutu koyun.
Daha sonra koyduğunuz malzemeleri geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın.
Koyduğunuz malzemeler kaynarken pirincinizi yıkayıp süzün.
Süzme işleminden sonra pirinci tencereye katın.
Ardından ayvaları, elmayı, kayısıyı, portakalları, kuru üzümü ve isterseniz gül suyunu da tencereye ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
Elinizdeki kuru dut ve inciri kararmaması için en son ilave edin.
Elinizdeki 10 adet karanfilleri bir elmaya batırın ve tencereye atın.
Tencereye attığınız bu karanfiller ile aşureye karanfil kokusunu vereceksiniz.
Tencereye attığınız karanfilleri attıktan 5 dakika sonra çıkarmayı unutmayın.
Pişirdiğiniz aşureye son olarak da şeker ilave edin ve ocağınızı kapatın.
Tenceredeki aşureyi servis edeceğiniz kaseye ve bardaklara bölün.
Süsleme için kayısı ve mangoları küp küp doğrayın.
Üzerine hindistan cevizini serptikten sonra meyveleri ekleyin ve üzerine şekil vererek kestğiniz kayısı ile son dokunuşu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.