Aşure | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

AŞURE

AŞURE

MALZEMELER

2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı pirinç
200gr kuru sarı üzüm
200gr kuru kayısı
300gr haşlanmış ve ayıklanmış kestane( hazır kırık kestane 1-2 kutu- çok şekerli olmaması için kaynar sudan geçirildikten sonra süzülmeli)
1,5 kg toz şeker (4 su bardağıyla kaynatıldıktan sonra şerbet kıvamına gelince, bir iki damla limonla tekrar kaynatılacak)

Süslemek için:

Kuru üzüm, kuş üzümü, çiğ badem, antep fıstığı, nar, ceviz, kuru incir, kuru kayısı

HAZIRLANIŞI

Buğdayı, baklayı ve pirinci iyice yıkayın. 5 litre suyla beraber tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın.
Su kaynayınca 20 dakika pişirmeye devam edin.
Büyü battaniyelere sararak bir gece bekletin.
Geceden nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı ayrı ayrı kaplarda ıslatın.
Sabahleyin aşure tenceresini 3 litre su ekleyerek ve kapağı açık olarak orta ateşe koyduktan sonra kaynaması için bekleyin.
Fasulye ve nohutları ayrı tencerelerde iyice haşlayın.
Nohutların kabuklarını soyun. Her ikisini de tencereye katın ve 1,5 lt kaynar su ilave edin.
Yine ayrı ayrı kaynattığınız ve süzdüğünüz üzüm ve kayısıları ( LAV'dan öneri: Kayısıları kaynatırken 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin)
2 su bardağı su ilave ediniz.
Malzemelerin hepsi piştiği zaman, kestaneleri ekleyin. 
Kısık ateşte buraya kadar ki işlem 3 saatinizi alır. 
Şerbeti koyana kadar hiç karıştırmayın. Üç saatin sonunda şerbeti yavaş yavaş karıştırarak koyun.
Şerbet iyice emilince aşurenizi LAV CILEKS1'e koyunuz. Soğuduktan sonra aşurenin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

LAV CILEKS1X ile sunmak isterseniz, aileniz, komşularınız ve sevdikleriniz için
onları özel hissetttiren samimi notlarınızı eklemeyi unutmayın:)

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.