Balkabakli Puding | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

BALKABAKLI PUDING

BALKABAKLI PUDING

Malzemeler:
  • 5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı un
  •  su bardağı şeker
  • ½ çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı küçük doğranmış balkabağı
  • 2 çorba kaşığı tozşeker (balkabağını pişirirken kullanmak için)

Hazırlanışı

Doğranmış balkabağını küçük bir tencereye alıp tozşekeri üzerine serpin ve kabakların yarısına gelecek kadar su koyup
orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin.
Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, pirinç ununu, şekeri koyun.
Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
Karışımı orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
Üzeri göz göz olunca vanilyayı ilave edin ve ateşten alın.
Muhallebinin yarısını bardaklarınıza paylaştırın.
Kalan yarısına balkabağı püresini ilave edip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.