Balli Lavantali Cheesecake | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

BALLI LAVANTALI CHEESECAKE

BALLI LAVANTALI CHEESECAKE

Hazırlanışı:

Taban için;

*2 bardak badem, 8-12 saat suda bekletilmiş

*3 çorba kaşığı kakao tozu

*2 çorba kaşığı bal

*1 çorba kaşığı soğuk sıkım hindistan cevizi yağı

*biraz tuz

Bademleri iyice un haline gelecek şekilde robottan geçirin. Diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı 22 cm çapında kalıbın tabanına yayın.

 

Dolgu Malzemesi için;

*3 bardak caju fıstığı, 2-4 saat suda bekletilmiş

*1-1/2 bardak süt

*1/2 bardak bal

*2 çorba kaşığı limon suyu

*2 çay kaşığı vanilya özü

*2 çorba kaşığı kuru lavanta

*1 çay kaşığı tarçın

*biraz tuz

*1/2 bardak hindistan cevizi yağı

 Bütün malzemeleri Blenderdan geçirip tabanın üstüne dökün.


Sos için;

*yarım bardak taze veya kuru likapa(blueberry)

*2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

*3 çorba kaşığı  badem yağı (günlük sütte tercih edebilirsiniz).

 

Malzemeleri Blenderdan geçirip dolgu malzemesinin üzerine dökün.
Kalıbı sarıp, buzlukta en az 1 saat bekletin. Servis etmeden yarım saat önce buzdolabına kaldırabilirsiniz.

 


BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

45.95 TL
Bu ürün stokta bulunmuyor!
SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.