Elmali Tart | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

ELMALI TART

Cevizli tart hamuru icin:

2 bucuk su bardağı dövülmüş ceviz içi

4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı ( oda sıcaklığında)

2 çorba kaşığı toz şeker

1 yumurta beyazı

çeyrek çay kaşığı tuz

 Kreması için:

Çeyrek su bardağı mısır nişastası

Çeyrek çay kaşığı tuz

1 su bardağı krema

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı akçaağaç şurubu (yerine agave veya

hurma şurubu da kullanılabilir)

2 çay kaşığı vanilya özütü

4 yumurta

Süslemesi için:

2 kırmızı elma (4 eşit parçaya bölüp,

çekirdekilerini çıkarın, çok ince kağıt gibi dilimleyin

ve kullanıncaya kadar limon suyuna bulayarak bekleyin)

Limon suyu

Çeyrek su bardağı kayısı reçeli  (tanesiz)

Tarçın

 

Hazırlanışı:

Hamur:

Fırını 200 dereceye ayarlayın.

Cevizleri bir mutfak robotu yardımı ile parçalayın

(ufalanmış ekmek büyüklüğünde olacak şekilde)

Kıyılmış cevizleri geniş bir kaba alın ve diğer malzemeleri

de ekleyerek birlikte yoğurun.

Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın ve cevizli hamuru tart

Kalıbına basararak yayın.

15dk pişirin.

Krema için:

Orta boy bir sos tenceresinde mısır nişastası

ve tuzu koyun ve karıştırın. Yavaşça karıştırarak krema, süt ve akçaağaç şurubunu ekleyin ve topak kalmayıncaya kadar çırpın.

Tencereyi kısık ateşe alın ve kabarcıklar görünür şekilde kaynamaya başlayınca ateşi en kısık ayara getirin.

Yumurtaları bir kaba kırın ve birkaç saniye çırpın, sıcak kremadan bir kepçe alın ve yumurtaları çırpmaya devam ederek yavaşça sıcak kremadan ekleyin, aynı işlemi yumurtalı karışım iyice ısınıncaya kadar devam edin.

Yumurtalı karışımı tenceredeki kremaya ekleyin ve kuvvetlice çırparak pişirmeye devam edin.

Kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. İnce bir süzgeçten geçirin . Kremanın üzerine değecek şekilde bir streç film ile kaplayın ve soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.

Birleştirme aşaması:

Kremayı cevizli tartın üzerine yayın.

Elma dilimlerini mikrodalga fırında esnek bir hal alıncaya kadar ısıtın ( fırında da yapılabilir). Isınan elma dilimlerinizden minik rulo yaprak güller oluşturmaya başlayın. İstediğiniz boyutta güller yaparak kremanın üzerini kaplayın.

Kayısı reçeline birkaç damla limon ekleyin ve karıştırın, fırça ile elmaların üzerine parlayıncaya kadar sürün. Son olarak arzu ettiğiniz ölçüde tarçın ilave edin. Tartınız servise hazır. Afiyet olsun:)

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.