Enginar Ezmesi | LAV İlham

ENGİNAR EZMESİ

ENGİNAR EZME

Malzemeler:

3 adet Enginar Göbeği
1 yemek kaşığı limon suyu (haşlamak için)
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4-5 dal dereotu
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
Çeri Domates 

Hazırlanışı:

Tencereye yeteri kadar su ve limon suyunu koyun. 
Üzerine enginarları koyup yumuşuyana kadar pişirin. 
İpucu: Bu işlemi zamandan kazanmak için düdüklü tencerede de yapabilirsiniz.
Mutfak robotunun içine haşlanmış enginarları, sarımsakları, zeytinyağını, dereotunu, limon
suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice çekin. 

LAV'dan sunum önerisi:
Ekmek dilimleri tost makinesinde veya yağsız tavada ısıtın.
Üzerini çeri domatesler ile süsledikten sonra enginar ezmeniz servise hazır. Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.