Fransiz Usulü Tost | LAV İlham

FRANSIZ USULÜ TOST

DÜNYA MUTFAĞINDAN SOFRANIZA

Eğer bir LAV tutkunuysanız, mutlaka maceracı ve yeniliklere açık bir tarafınız var demektir! Hemen şaşırmayın, size yüksek bir tepeden serbest düşüş yapın veya gidin okyanusta köpekbalıklarıyla yüzün önerisinde bulunmayacağız. Bizim ilham veren tavsiyelerimiz tabii ki, sofranızda ve mutfağınızda çıkacağınız lezzet yolculuklarıyla ilgili... Mesela kahvaltı sofralarının her gün aynı tatlarla hazırlama rutininden siz de sıkıldıysanız, başka mutfaklardan tatları sofraya davet edebilirsiniz. Bunun için ne uçak bileti almanıza ne de bavul hazırlamanıza gerek yok! Tek yapmanız gereken Fransız mutfağından sizin için seçtiğimiz ve damak tadınızı uygun tost tarifini, sevdiklerinizle paylaşmak. Son günlerde kahvaltılarda yeni bir trend olan bu Fransız usulü tostu, dalından kopardığınız meyvelerle evde hazırladığınız marmelatlarla daha lezzetli hale de getirebilirsiniz.

 

FRANSIZ USULÜ TOST

Malzemeler:
Bir su bardağı süt
Bir çimdik tuz
4 adet yumurta
½ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı şeker
½ çay kaşığı kabartma tozu
6-8 dilim ekmek
Ekmekleri kızartmak için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Yapılışı:
Ekmek hariç tüm malzemeyi karıştırıp iyice çırpın. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip ayırın. İç kısımlarını köşegen kesip üçgen form elde edin ve önlü arkalı sütlü karışıma daldırın, ekmek karışımı iyice içine çeksin. Ardından ekmekleri tavada arkalı önlü kızartın. Tavayı orta ateşte ısıtıp çok az sıvı yağ koyup ekmeklerin 2 tarafı kızarana kadar pişirin (Sıvı yağ bütün ekmekler pişene kadar azar azar kullanılacak). Ateşiniz çok harlı olduğunda ekmeğin yüzü çabuk yanar ama içi hamur kalır. Buna dikkat edin. Servis yapmadan önce üzerine orman meyvelerinden hazırladığınız reçel veya marmelatı sürün. Sunumu, taze meyveler ekleyerek ve pudra şekeri serperek yapın.

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.