Fransiz Usulu Tost | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

FRANSIZ USULU TOST

Malzemeler:

Bir su bardağı süt

Bir çimdik tuz

4 adet yumurta

½ çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı vanilya

1 yemek kaşığı şeker

½ çay kaşığı kabartma tozu

6-8 dilim ekmek

Ekmekleri kızartmak için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Yapılışı:

Tüm malzemeyi iyice çırpın. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip ayırın. İç kısımlarını köşegen kesip üçgen form elde edin ve önlü arkalı sütlü karışıma batırın/iyice bulayın. Ardından ekmekleri tavada arkalı önlü kızazrtın. Tavayı orta ateşte ısıtıp çok az sıvı yağ koyup ekmeklerin 2 tarafı kızarana kadar pişirin (2 yemek kaşığı kadar olan sıvı yağ azar azar kullanılacak, bütün ekmek dilimleri pişene kadar). Çok sıcak tavada pişmesin ekmeğin yüzü çauk yanar ve içi hamur kalır. Servis yapmadan önce üzerine böğürtlen reçeli ya da ahududu reçeli/marmelatını (isteğinize göre farklı bir maarmelat da olabilir.) ve taze orman meyvelerini ekleyin ve pudra şekeri serpin. Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.