Gül Şerbeti | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

GÜL ŞERBETİ

MALZEMELERİMİZ:

  • 1 litre su
  • 150 gram kokulu reçellik gül yaprağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı toz şeker (Arzuya göre miktarı değiştirebilirsiniz.)
  • 3-4 adet minik kurutulmuş gül tomurcuğu (Arzuya göre kullanmadan da şerbeti hazırlayabilirsiniz, şerbeti tüketirken daha yoğun bir gül tadı isterseniz kullanabilirsiniz.)

HAZIRLANIŞI

  • Kokulu reçellik gül yapraklarımızın dibinde ki beyaz kısımları kesiyoruz yada tek tek kopartıyoruz.
  • Gül yapraklarının kokusunu,rengini ve tadını şerbete daha iyi vermesi amaçlı yapraklarımızı hafif ezerek dövüyoruz.
  • Şerbeti yapacağımız tencere de suyu ve şekeri kaynatıyoruz.
  • Toz şeker tamamen eridikten sonra gül yapraklarını ve kuru gül tomurcuklarını kaynamış suyun içerisine atıyoruz.
  • Gül yaprakları ile de bir süre kaynattıktan sonra limon suyunu sıkıyoruz.
  • Ortalama 2-3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.İyice demlenmesi için tenceremizi ayrı bir bölüme alıyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra gül yapraklarını süzüp buzdolabına kaldırıyoruz.Soğuduktan sonra arzuya göre buz ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)

 

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

18.50 TL
Bu ürün stokta bulunmuyor!
SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.