Gül Sulu-Kuru Narli Su Muhallebisi | LAV İlham

GÜL SULU-KURU NARLI SU MUHALLEBİSİ

GÜL SULU-KURU NARLI SU MUHALLEBİSİ

MALZEMELER:

8 su bardağı su
10 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker


ÜZERİ İÇİN:

1 çay fincanı su
5 yemek kaşığı toz şeker
Bir çimdik şeker boyası
1 yemek kaşığı gül suyu
Arzu ettiğiniz ölçüde pudra şekeri
8 Türk kahvesi fincanı süt


HAZIRLANIŞI:

Derin bir tencerede soğuk su, nişasta ve şekeri karıştırıp ocakta kaynayana kadar sürekli karıştırırarak pişiriyoruz.
Biraz sıvı olduğunu düşünüyorsanız tekrar nişasta ekleyebilirsiniz.
Kaynadıktan sonra 3-4 dakika kısık ateşte ocakta tuttuktan sonra, muhallebiyi bardaklarınıza dökerek soğutup, 
buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
Muhallebinin üzerine dökeceğimiz şerbet için: soğuk su, şeker ve şeker boyasını karıştırıp ocakta 5-6 dakika 
kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Servis yapmadan önce her bir bardak için bir Türk kahvesi fincanı soğuk süt döküyoruz.
Ardından her porsiyona iki yemek kaşığı şerbet ve dolu dolu 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.