Gül Tatlisi | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI

Hamur için Malzemeler:

2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı susam

Şerbeti için Malzemeler:

5 bardak su
4 bardak şeker
2-3 tane karanfil

Hamurun Hazırlanışı:

Yoğurma kabına 2 adet yumurta kırılır.
1'er su bardağı yoğurt ve zeytinyağı eklenir.
2 çay bardağı irmik ve elenerek azar azar eklenen 4 su bardağı unla birlikte özleştirilir.
2 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya eklenip iyice yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan iri bezeler koparılıp, unlu bir zeminde hamur açılır.
Geniş ağızlı çay bardağıyla 2 daire kesilir.
3.parça daha küçük ağızlı bir çay bardağıyla kesilir.
Elde edilen 3 yaprak uçları üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şeklinde sarılır. 
Ortadan ikiye kesilip, 2 adet gonca elde edilir.
Goncaların yaprakları hafifçe dışa doğru açılır.
Üzerlerine susam serpilip,tepsiye dizilir.
Tüm hamur bu şekilde açılır, her gül için 3'er yaprak kesilip sarılır. 
Güllerin üzerine susamları serpmek yerine dilerseniz güllerin içerisine de ekleyebilirsiniz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.


Şerbetin Hazırlanışı:

Şerbeti için 5 bardak suya 4 bardak şeker konur. 
2-3 adet karanfille birlikte koyulaşana kadar kaynatılıp, ılınmaya bırakılır.

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.