Hint Usulü Sütlaç | LAV İlham

HİNT USULÜ SÜTLAÇ


Dragon Fruit ile Hint Usulu Sütlaç

Sezonun en trend tropikal meyvelerinden olan daragon fruit ile geleneksel lezzetimize modern bir dokunuş yaptık. Bizce çok lezzetli oldu. Sevdiklerinizle geçen gününüz daha da tatlansın isterseniz, işte size tarifinini içeren küçük bir öneri;

Malzemeler: 
2-3 lime yaprağı
200 ml az yağlı krema (diyet)
100 gr yıkanmış süzülmüş basmati pirinç
150 ml az yağlı süt
400 gr hindistan cevizi sütü

Üstüne Konacak Meyveler:

1 Dragon meyvesi, küçük doğranmış (pembe kabuklarıyla beraber) 
Şeker&Lime Şurup

Hazırlanışı: 

Kremayı ısıtalım, limon yapraklarını ekleyelim, buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
Pirinci, microdalgada uygun bir kapta 1 dakika pişirelim.
Karıştırıp, tekrar 1 dakika pişirelim.
Pirinç kuruyana kadar işlemi tekrarlayalım.
Sonra pirinci öğütüp 150 ml sütle karıştıralım.
Hindistan cevizi sütünü bir tencereye alalım kremayı da ekleyerek iyice karıştıralım. 
Tencereyi ocaktan alalım, öğütülmüş pirinçli sütle karıştıralım. Tekrar ocağa koyalım. Ağzı açık şekilde düşük ısıda 30-45 dakika pirinçler pişip hafif katılaşana kadar sık sık pişirelim. (Dibi tutmasın)
Oda sıcaklığında soğutalım.

Meyve parçalarını şeker ve lime şuruba ekleyelim. (1/8 fincan suya +1/8 fincan suya +1/4 fincan şeker ekleyip eriyene kadar karıştıralım.) Pudingin üzerine ekleyip servis yapalım.

Afiyet olsun :)

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.