Hurmali Sütlaç | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

HURMALI SÜTLAÇ

Malzemeler

1lt su + 1 çay bardağı su

1lt süt + 1 çay bardağı süt

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı pirinç unu

7-8 adet hurma

 

Hazırlanışı:

 1 lt suda yıkanmış pirinçleri yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

 Üzerine 1 lt sütü ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

 Şeker yerine homojen bir karışım hazırlamak için hurmaları ılık suda yıkayıp kabuklarını temizleyip, çekirdeklerini çıkarın.

 Bir tencereye 1 çay bardağı süt+hurmaları ekleyin.

 Hurmalar iyice yumuşayınca ocaktan alıp blenderdan geçirip, büyük bir tencereye aktarın.

 Son olarak  pirinç ununu 1 çay bardağı soğuk su ile ezin, tenceredeki sütten birkaç kaşık ekleyip ılıklaştırıp ve yavaşça karıştırarak tencereye ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince, koyulaşınca ocağın altını kapatın. Servis için kaselere veya dondurmalıklara aktarın.

 Süslemek için bir çubuğa hurmayı geçirin ve sunum kasenize veya dondurmalığınıza yerleştirin.

Afiyet olsun:)

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.