İncirli Balli Yoğurt Mousse | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

İNCİRLİ BALLI YOĞURT MOUSSE

İncir, bal ve yoğurt...

İmkansız üçlü gibi görünseler de bu tatlımızda lezzetli bir şekilde bir araya geliyorlar.

Malzemeler:
3 1/2 yemek kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı saf vanilya özü
1/2 su bardağı yoğurt
2 taze olgun incir (dört parçaya bölünecek)

Hazırlanışı: 1/2 yemek kaşığı soğuk suyu küçük bir kaba koyun ve üstüne yavaşça toz jelatin serpin. Orta yükseklikte bir ateşte küçük bir tencerede kaynamaya bırakın. Jelatin üzerine 3 yemek kaşığı sıcak su dökün ve çözmek için çatalla hafifçe çırpın. Ardından 5 dakika soğutun. Karışımın kıvamı tutana kadar, küçük bir kase içinde jelatin karışımı, yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı birlikte mikser ile karıştırın. Karışıma yavaşça hazırladığınız kremayı ekleyin. Üstüne incir ve bal koyun. 2 ile 4 saat arası ayrı servis kaselerinde buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra sevdiklerinizle bu lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.