Karadut Reçeli | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

KARADUT REÇELİ

KARADUT REÇELİ

Malzemeler:

1 kg Karadut
2 su bardağı dolusu toz şeker
yarım limonun suyu
2 adet karanfil

Hazırlanışı:

Karadutlarımızın saplarını kopararak, ayıklayıp yıkayalım.
Ardından süzelim.
Pişirme tenceremize alıp üzerini toz şekerle kapatalım. Geceden sabaha bekletelim.
Yeteri kadar suyunu bırakmadıysa üzerine 1 çay bardağı su döküp, pişirmeye başlayalım.
Karıştırarak pişirirken, köpüklerini delikli kepçe ile alalım.
Altını orta ateşe getirip, limon suyu sıkıp, karanfil atalım.
Bir süre daha kaynattıktan sonra kıvamını kontrol edelim.
LAV'dan püf noktası: Tezgah üzerine bir damla suyundan damlatıp tırnağımızla çizersek ve arası açık kalmış oluyorsa reçelimiz olmuş demektir.
Kıvamından emin olduktan sonra soğumaya bırakalım.Daha sonra kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım.

Afiyet olsun:)
SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.