Lavanta Şerbeti | LAV İlham

LAVANTA ŞERBETİ

LAVANTA ŞERBETİ



Malzemeler:

 

6 Bardak su

1/2 bardak şeker

1/4 bardak agave nektarı (ya da bal)

4 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta taneleri

2 bardak taze sıkılmış limon suyu

Süslemek için ince dilimlenmiş limon ve saplarından ayrılmamış kuru lavantalar.



Hazırlanışı:

Orta derecede yanan ocağa minik bir tencereyi koyup 2 bardak su ve 1/2 bardak şekerimizi, şekerler eriyene kadar kaynatıyoruz. Daha sonra tencereyi ateşten alıp agave nekrarını (ya da balı) ve 4 yemek kaşığı ölçüsündeki lavanta tanelerimizi de tencereye ekleyip, kapağını kapatıyoruz ve 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Lavanta tanelerini süzüyoruz, tanelerin çekmiş olduğu suları da ezerek çıkarıyoruz. Büyük bir sürahiye tenceredeki süzdüğümüz karışımı, 2 bardak limon suyunu, geriye kalan 4 bardak suyu ekliyoruz. 

Not: 2 saat buzdolabından soğutuyoruz ve bardaklarımızı da süsleyip servis yapıyoruz.


Afiyet olsun! :)


BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.