Mangolu Panna Cotta | LAV İlham

MANGOLU PANNA COTTA

MANGOLU PANNA COTTA

Mango Sos için Malzemeler:

400 gr Mango
3 yemek kaşığı toz şeker

Panna Cotta için Malzemeler:

125 ml süt
2 1/2 tatlı kaşığı toz jelatin
1 çubuk vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
250 ml krema
70gr pudra şekeri

Hazırlanışı:

Doğranmış mangoyu şekerle birlikte bir sos tenceresinde, ara sıra karıştırarak kaynama noktasına getirin.
Altını kısıp, 2-3 dakika pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın.
Sütün göz kararı üçte birini bir kaseye koyup üzerine jelatin tozunu serpiştirin. Ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin.
Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölün.
Bir bıçağın ucuyla çekirdeklerini sıyırın.
Vanilya çubuğu ve çekirdeklerini, geri kalan süt, limon kabuğu rendesi ve kremanın yarısıyla birlikte bir sos tenceresinde, orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika pişirmeye devam bırakın.
Ateşten alın, içine jelatinli sütü ekleyin ve karıştırın.
Kaymaklanmaması için üzerine temas eder şekilde streç film ile kapatın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kremanın kalan yarısını pudra şekeriyle birlikte mikserle 2-3 dakika çırpıp krem şanti elde edin ve soğuttuğunuz pişmiş kremaya ekleyip karıştırın.
Panna cotta'yı kaplara boşaltın ve buzdolabında en az 1 saat soğuttuktan sonra mango sosunuzu ilave edip, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.