Mangolu Ve Vanilyali Puding | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

MANGOLU VE VANİLYALI PUDİNG

MANGOLU VE VANİLYALI PUDİNG

MALZEMELER:

  • 500 ml süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı agave
  • Vanilya özütü
  • Mango


HAZIRLANIŞI:

  • İlk olarak sütün yarısını bir tencereye alıyoruz.
  • İçerisine mısır nişastasını ekliyoruz ve nişasta açılana kadar karıştırıyoruz ki puding pürüzsüz bir kıvam alsın. Karıştırma işleminden sonra ocağın altını açıyoruz.
  • Kalan sütün tamamını ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Yarım su bardağı kadar agave şurubunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Malzemeleri her zaman olabildiğince ölçü ile kullanmaya özen gösterin çünkü diğer türlü bir reçete çıkarmanız ve tarif oturtmanız imkansız.
  • Son olarak vanilya özütünü ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kıvam alan pudingi ocaktan alıp servis edeceğimiz bardakların 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırıyoruz.
  • Mangoları soyup ve dilimleyip püre kıvamına gelene kadar doğrayıcıdan geçiriyoruz.
  • Püre kıvamına gelen mangoları tencere içerisine alıp biraz limon kabuğu rendesi ekliyoruz ki güzel bir ferahlık katsın.
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve ölçeğin içerisinde çok az miktarda kalan agave şurubuna 2 bardak su ekleyip tencereye döküyoruz.
  • 10 dakika boyunca pişiriyoruz ve pişmeye yakın yarım limonun suyunu ilave edip ocaktan alıyoruz.
  • Bardaklara döktüğümüz pudingin üzerine damak zevkinize göre meyveler ile süsleyebilirsiniz. 
  • Biz sunumumuzda bal peteğinden hazırlanan tatlı gofretler ile süsledik.
  • Pişen mangoları da üzerine ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.