Papatya Cupcake | LAV İlham

PAPATYA CUPCAKE

PAPATYA CUPCAKE

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Süsleme için:
  • 150-200 gram beyaz çikolata
  • 300 gram şeker hamuru
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Mavi gıda boyası

Hazırlanışı:

Kek için:
  1. Önce yumurta ve şekeri kar gibi köpürünceye kadar 12-15 dakika çırpıyoruz.
  2. Üzerine süt, sıvıyağı vanilya ve elediğimiz unu, damla çikolatayı ilave ederek karıştırıyoruz.
  3. Ardından elediğimiz kabartma tozunu ekleyip söndürmeden spatula ile yavaşça karıştırıyoruz.
  4. Cupcake kalıplarımıza eşit bir şekilde paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 21-22 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.

Süsleme için:

150-200 gram beyaz çikolatalarımızı eritiyoruz. Fırından çıkardığımız cupcakeler soğuduktan sonra tel bir ızgara üzerine alın.
Ardından cupcakelerin üzerine erittiğimiz beyaz çikolatayı dökün.
Şeker hamurunun bir kısmını mavi gıda boyası ile renklendirip merdane ile inceltin ve yuvarlak kalıp ile kesin.
Elinizdeki kalıplarda, papatya şekilli olanı tercih edebilirsini ya da zevkinize göre farklı çiçekler, şekilleri tercih edebilirsiniz.
Soğuyan keklerin üzerine ince bir şekilde bal sürün ve kestiğiniz hamurları yapıştırın.

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.