Süt Reçeli | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

SÜT REÇELİ


SÜT REÇELİ

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
Bir çay kaşığı (silme) kabartma tozu
1/2 vanilya çubuk

Hazırlanışı:

Derin ve yapışmayan bir tencerenin içine sütü ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ve 1/2 vanilya çubuğunu ilave ediyoruz. O anda biraz süt kabarabiliyor. (Bunun için mutlaka derin bir tencere kullanılmalı).Hızla karıştırmaya devam edersek normale dönüyor.
Sonra orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika ara ara karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Zaten kaynadıkça rengi dönmeye ve koyulaşmaya başlayacak. Böylece reçelin kıvamını almaya başladığını anlayabilirsiniz. Sürekli karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Akışkan bir boza kıvamına geldiğinde ocaktan tencerimizi alıyoruz.
LAV Novo cam kavonozuna reçelimizi döküp, soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabında bir iki saat bekletiyoruz. İki saat sonra reçelimiz soframızda yerini almaya hazır, afiyet olsun:)


BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.