Sütlü Çorba Ve Mayasiz Ekmek | LAV İlham

SÜTLÜ ÇORBA VE MAYASIZ EKMEK

Sütlü Çorba için Malzemeler:

Bir buçuk çay bardağı pirinç

2 su bardağı sıcak su

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı tereyağ

Tuz

Üzerine:

Kıyılmış maydanoz

 

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzün.

Bir tencereye alıp üzerine su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.

Süt ekleyip karıştırın.

Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını hemen kapatın.

Ayrı bir yerde tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.

Maydanozla süsleyip servis yapın.

 

MAYASIZ YUMUŞACIK EKMEK YAPIMI

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı Zeytinyağı

Dilediğiniz kadar kuru domates

2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un ( yaklaşık 200-250gr tam buğday unu)

Hazırlanışı:

Yoğurt, zeytinyağı ve kabartma tozunu karıştırma kabımıza koyuyoruz.

Kuru domatesleri ince ince doğrayıp, harcımızın içerisine ekliyoruz.

Kuru domatesler sert ise, birkaç dakika sıcak suda bekletebilirsiniz.

Tuzu da ilave ettikten sonra hamurun kıvamına göre azar azar unumuzu ekliyoruz.

Yumuşak ama ele çok yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

Mayası bir hamur olduğu için minik parçalar halinde yapmak kabarması için önemli

Avuç içi kadar parçalar ayırıp, iyice yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.

175 derecede fanlı ayarda yalnızca 15 dakika pişiriyoruz.

Üstünün ve altının hafif pembeleştiğini göreceksiniz. Bu ölçülerle 16 parça yumuşacık  mini ekmek elde edebilirsiniz.


Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.