Tahinli Kibrit Kabak Tatlısı | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

Tahinli Kibrit Kabak Tatlısı

TAHİNLİ KİBRİT KABAK TATLISI

MALZEMELER:

4 dilim orta boy temizlenmiş bal kabağı 
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı esmer toz şeker ( bal kabağına renk vermek için)
2 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı su
Fırın Torbası
1 çay bardağı sıvı tahin
10 adet iri ceviz kırıntıları 


HAZIRLANIŞI:

Kibrit çöpü kalınlığında doğradığınız kabakları fırın poşetine yerleştirin.
Üzeri beyaz ve esmer şekeri serpip tarçın çubunkları, su ve limon suyunu ilave edin.
Poşetin ağzını telle bağlayıp tepsinin içine yerleştirin.
Kullandığınız fırın tepsisinin biraz derin olmasına dikkat edin.
Poşeti makas yardımı ile 5-6 yerinden delip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
(Pişirme süresi kabağın cinsine göre değişebilir).
Fırına koyduktan 20-25 dakika sonra poşeti alt üst edin.
Bu işlem kabakların tümünün şerbete ıslanmasını sağlayacaktır.
Alt üst yaptığınız kabağı 20 dakika daha pişirip fırından alın. Fırın poşetini açmadan önce 10 dakika kadar bekleyin.
Fırın poşetini açıp pişen bal kabaklarını şerbetiyle birlikte servis tabağına alın.
Malzeme soğuduktan sonra üzerine sıvı tahin gezdirip ceviz kırıntılarını da serptikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.