Tarçinli Sahlep | LAV İlham

TARÇINLI SAHLEP


TARÇINLI SAHLEP

Malzemeler;

*1 litre kadar süt
*1/2 yemek kaşığı saf toz salep
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya (isteğe bağlı)
* Çubuk  tarçın

Üzeri için:

*Toz tarçın

Salep hazırlanışı:

İlk önce toz sahlebinizi ve toz şekerinizi derin bir kabın içine alın. Daha sonra bir tencerenin içinde sütü kaynatın.
Kaynadıktan sonra altını kısın. Kabın içinde karıştırdığınız toz sahlep ve şekeri kaynayan sütün içine yavaş yavaş dökün.
En önemli nokta çokça karıştırıyor olmanızdır.

Köpükler oluşmaya başladığında sahlebiniz olmuştur demek.

Sahlebinizi çubuk tarçın veya toz tarçın ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)


LAV'dan püf noktalar:

*Sahlep yapımına geçtiğinizde asla unutmamanız gereken nokta karıştırma. Tencerenin dibini tutmaması ve salebin pütürlü olmaması için karışımı süte eklerken ve daha sonra kıvam almasını beklerken sürekli karıştırmalısınız.

*Servis ederken sahlebi koyduğunuz bardakları önceden ısıtırsanız daha güzel olacaktır.

*Çubuk tarçını sonradan üzerine koyabileceğiniz gibi kaynama aşamasında sütün içine de atabilirsiniz.



BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.