Üç Renkli İrmik Tatlisi | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI

ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER:

1 litre süt
12 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya 
1 limon kabuğu rendesi 
2 çorba kaşığı kakao

Havuçlu Muhallebi için malzemeler:

Yarım kilo havuç
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası


HAZIRLANIŞI:

Öncelikle havuçlar yıkanıp küçük küçük doğranır ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanmaya bırakılır.
Süt, toz şeker ve irmik tencereye koyulup orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alınır ve içerisine vanilya eklenip karıştırılır.
Tatlının yarısı başka bir kap içerisine alınır ve içerisine kakao ilave edilerek karıştırılır.
Kakaolu irmik tatlısı su ile ıslatılmış kaselerin içine dökülüp, yaydırılır.
Kalan sade irmik tatlısına limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır ve kakao tatlının üzerine dökülüp yaydırılır.
Haşlanan havuçlar blendırdan geçirilip püre haline getirilir. 
Havuç püresine toz şeker ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılır.
Yarım çay bardağı su içerisinde nişasta çözdürülür ve havuç püresinin için eklenip çırpıcıyla karıştırılır.
Pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirilir.
Koyu olursa su, cıvık olursa nişasta eklenerek kıvamı ayarlanabilir.
Havuçlu karışım kıvamını alınca irmik tatlısının üzerine dökülüp güzelce yaydırılır.
Hazırlanan üç renkli irmik tatlısı soğuması için en az 2 saat buzdolabında bekletilir.



BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.