Vanilyali Macaron Ve Cilekli Jelly | LAV İlham

VANILYALI MACARON VE CILEKLI JELLY

Malzemeler:

 

300 gr Vanilyalı Macaron

1 yemek kaşığı Vanilya surubu

500 ml krem şanti

250 gr çilek 

1 tatlı kaşığı jelatin

750 ml yabanmersini suyu

110 gr pudra şekeri


 Hazırlanışı:

 

Yarım çay kaşığı jelatin, 125ml yabanmersini suyunu bir tencereye alıp, güzelce karıştırın.

Jelantin içerisinde iyice eriyinceye kadar güzelce karıştırın ardından 5 dakika karışımı dinlenmeye bırakın.

Kalan yabanmersini suyu, şeker, bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar güzelce karıştırın.

Şekeri iyice erittikten sonra 1 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın.

Kaynattıktan sonra ateşten alın ve içerisine kalan yarım çay kaşığı jelatini ekleyin ve güzelce karıştırın. 20 dakika soğumaya bırakın.

Ayrı bir kasede çilekleri ikiye bölün ve dinlendirdiğiniz karışımla iyice birleştirin. Hazırladığınız karışımı 20-30 dakika buzdolabında bekletin.

Karışım soğuduktan sonra servis yapacağınız bardaklar içerisine önce vanilya surubu, ardından krem şanti ve en üste çilekli-macaronlu karışımı dökün. Süslemek için tekrar krem şanti ve çilek parçalarını kullanarabilirsiniz

 

6-8 kişilik

 

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.