Yesil Sebze Corbasi | LAV İlham
LAV ile Hep Yeni Bir Heyecan

YESIL SEBZE CORBASI

MALZEMELER

  • 200 Gr Ispanak Yaprağı
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri İçin:
  • Kruton
  • Parmesan Peyniri Rendesi

HAZIRLANIŞI
  • İyiice yıkadığımız ıspanakların yaprak kısımlarını, 3 dakika kaynayan suda haşlayıp buzlu suya çıkaralım.
  • Bir tencerede, tereyağına ince ince doğradığımız soğanı ve ince doğranmış sarımsakları atıp kavuralım.
  • Daha sonra unu da katıp un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulmuş un ve soğanın içine, 4 bardak su katıp blender ile pürüzsüz bir kıvama getirelim.
  • Bu soğanlı un karışımını karıştırmaya devam ederek pişirelim.
  • Kenardaki haşlanmış ve buzlu suda bekleyen ıspanakların suyunu sıkalım.
  • Bir su bardağı sütü  ilave edip onları da blender ile pürüzsüz bir kıvama getirelim.
  • Pişen un, soğan karışımına ıspanak püresini ve tuzu ilave edelim bir iki taşım kaynatalım.
  • Eğer kıvamı koyu ise bir bardak daha su ekleyebilirsiniz. ( Yani son bardağı koyuluğuna göre ilave edelim)
  • Puf Noktası: Ispanak püresini sonradan ilave edip az pişirmemizin sebebi yeşil rengin canlı kalması ve ıspanağın az pişip besin değerinin korunmasıdır.
  • Kaselere koyup üzerini kruton ve parmesan rendesi ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun !

BU İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER

SOSYAL MEDYADA LAV
/lavturkiye
YENİLİKLERDEN HABERDAR OLUN
Copyright @2017 Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş
Bu site ESKİMO web araçları kullanılarak hazırlanmıştır.